Thursday, September 30, 2010

i tet

Min mann ledet, til og med over Odin, som har vært uslåelig i hele høst! Men nå haler jeg godt innpå, og i morgen går jeg forbi, det er jeg sikker på. Bare Brage, stakkar, som ikke henger med. Han har ikke hostet eller vært snørrete i det hele tatt, frisk som en fisk hele høsten.

Tuesday, September 28, 2010

Supermann har fløyet

...heldigvis er det bare en liten svipptur. Ikke rundt jorda engang (eller, hva vet vel jeg?) Og han har lovet å fly hjem igjen om litt.

(Supermann på prosjektlederkurs, det MÅ bli bra, det).

Monday, September 27, 2010

betyr dette at...

"Nei, mamma! Ikke sånn som i gamle dager, da du va lita!"

Sunday, September 26, 2010

Ut på tur!

Jeg har en skade. Den er genetisk. Den gir seg utslag i at når det er sol, så MÅ alle mann ut! Man kan simpelthen ikke være inne en solskinnsdag. Heldigvis har vi gode venner med samme skaden. En hel flokk ble vi. Og noen vil kanskje si at vi går i korteste laget. Men tur er ikke bare å gå langt og lenge. Tur er lek.
Bål. Pinnebrød. Kaffe på termos. Fiskestang (og fisk!) Og bare to unger som havna i vannet.

Saturday, September 25, 2010

KusineKunnskap

Jeg har ei kusine (eller, jeg har MANGE kusiner, men ei av dem) som i alle år har vært flink til å se at folk er forskjellige. At når noe passer for ett menneske, er det ikke sikkert det passer for et annet. Det høres lett og riktig ut, men det er ganske vanskelig å praktisere! Det er lett å tenke at man vet best i andres liv, fordi det er rett for en selv.
I dag har jeg vært et sted sammen med kanskje tre hundre mennesker. Mange av dem syntes det var veldig hyggelig.
Min kusine ville sagt noe som dette; "da vet du det, du trenger ikke å dra på sånt flere ganger, selv om de andre sier at du må" (hun sier det ikke med utropstegn engang).

Friday, September 24, 2010

jeg går i oppløsning...

i dag knakk det jammen ei tann, igjen...

En god nummer to

I dag klarte jeg ikke å vente lenger. Jeg ringte. Og jeg ble nummer to. I dette tilfellet er det i grunnen det samme om man blir nummer to eller nummer tjue, (om ikke nummer èn ikke vil være nummer èn, da vil det gjøre en stor forskjell). Men jeg ble glad likevel.

Thursday, September 23, 2010

NB

For den som ikke har barn, og som kanskje planlegger å få barn, kan jeg opplyse om en del ting man sansynligvis (jeg gjorde det!) glemmer å ta med i beregningen når man tenker over hva det faktisk innebærer.

- Det finnes Høstmarkeder (det finnes julemarkeder og alskensmarkeder også, men nå er det nå engang høst). Og disse markedene er det ikke bare å dukke opp på. Noen har bakt alle de kakene som selges der. Og alle dukkene, trefigurene, smykkene, mûsliblandingen (som selvsagt er økologisk) og alt det andre som selges til en latterlig lav pris, alt dette; har Noen laget! Noen har sittet opp til langt på kveld for å lage små armbånd og sydd små poser av tøy for å legge de små armbåndene oppi. Noen vil ikke være dårligere enn Supermammaen som sitter på foreldremøtet og sier litt surt at hun "syntes vi kunne hatt et marked i semesteret." Og at "vi kunne møttes og vasket rundt litt sånn av og til." "Fordi det er så gøy."(!?) (Noen vurderer å forgifte kaken som skal selges i kafèen).

Sånn, da vet du det. Og dette er bare èn av omtrent hundre ting jeg ikke tok med i beregningen.

Wednesday, September 22, 2010

Kakk i Knollen

Jeg er i mot vold. Sånn i bunn og grunn. Men et aldri så lite kakk i knollen på den legen som mistet bestefar ned fra operasjonsbordet, det kan vel knapt kalles vold?

Tuesday, September 21, 2010

Puh!

Der kom den dagen. Den dagen med pust i. Den dagen med unger som sang i bilen heim (det er nesten sant). Den dagen sovende i kjøkkensenga etter middag. Den dagen uten en plan for kvelden.

Monday, September 20, 2010

mangel-lapp

Jeg har vært på EU kontroll (nei, jeg HAR ikke vært på EU kontroll, men om jeg hadde vært det ville mangel-lappen sett omtrent sånn her ut):

- Oljeskift (*utført på stedet)
- Empatifilteret må skiftes (ved manglende filter går alle følelser rett inn i hjertet, det vil på sikt være for belastende)
- Tre lamper i sinnefeltet er spreng og bør skiftes innen et års tid (ingen hast, da sinnet forsvinner i det lampen sprekker)
- Lekasje på humøret; utett slange mellom engasjement og realitetssenteret
- Stressdemperne gåen på begge sider, må skiftes omgående!
- Første-, andre-, tredje- og fjerde gir virker ikke, bare femte og revers...
- Lattermusklene må trimmes!

*oljeskiftet er ikke utført, det hadde bare vært utrolig deilig om det hadde vært det!

lurer på...

Når man har vondt i nakken,- hodet og har hostet to netter i strekk, er man syk da?

Sunday, September 19, 2010

Å gjøre ingenting

Det finnes mennesker som bare kan sette seg ned, i en sofa, eller en stol eller hvorsomhelst, og slappe av... De bare sitter der. De gjør ikke noe. De kan bli sittende skikkelig lenge. Uten en plan engang. De menneskene har skjønt noe jeg ikke har fått med meg. Jeg blir stresset av å "gjøre ingeting". "Ingenting" er forferdelig!

Saturday, September 18, 2010

Samtale i en bil

Brage: "Mamma. Si: "æ har så lyst til å kjør bil!""
Mamma: ..."Æ har så lyst tel å kjør bil!"
Brage: "Men du gjør jo det!"
Mamma: "Ja, å det e ganske artig, du kan gled dæ tel du skal kjør bil!"
Brage: "Æ skal ikke kjør bil! Æ skal ha sjøfly!"

Friday, September 17, 2010

Når alt ikke er i orden

Når noen ikke vil si hva som er i veien. Og du vet at det er det. Noe i veien. Og den som ikke vil si hva det er, men som bare sier at alt er i orden, blir stille og mutt. Og gråter for den minste ting.
Da er det ikke så greit å være mamma heller.

Thursday, September 16, 2010

Kvart på fem. Det er tidlig å stå opp kvart på fem.
I fall noen lurer på det.

Men det kan være verdt det

Tuesday, September 14, 2010

på den ene og den andre siden

På den ene siden er det ennå ikke helt blitt høst her i byen. På den andre siden er det ikke så fine fjell her. På den ene siden er det den fineste sykkelturen i verden fra levering av unger og til jobb. På den andre siden er det langt til besteforeldre når helga kommer. På den ene siden er Cille i byen. På den andre siden er ikke Gro her. På den ene siden er det Teaterhuset. På den andre siden er Blåbrygga. På den ene og på den andre siden. jeg kunne fortsatt inn i evigheten. Men det skal jeg jo ikke, for før vi vet ordet av det er den ene siden på den andre.

Monday, September 13, 2010

ett av to

jeg lurer på om det kan bli så mye å tenke på at det renner over. Eller om det eksploderer i stedenfor. For det kan umulig være plass til alt som dukker opp om dagen, i ett hode. Så, en liten eksplosjon i vente, eller en aldri så liten oversvømmelse (og det siste har vi jo god erfaring med!)

(Jeg lurer dessuten på om det å få barn rett og slett ikke er særlig sunt for tankene. For i mitt hode er Brage fortsatt en veldig liten unge. Og så små unger driver ikke og går hjem med kompiser etter skolen, og må hentes til kveldsmat. I det hele tatt veldig forvirrende).

Sunday, September 12, 2010

velkommen

Til verden, og til oss, lille Daniel! Du har gjort det bra; for det første er det å bli født i dette landet nok det beste som kan skje enhver unge, når du i tillegg har valgt deg ut en av de fineste familiene som finnes lover dette bra for deg.

Noen tantetips på ferden.
- Du har en liten flokk søskenbarn som er veldig spente på å bli kjent med deg, de kan virke litt bråkete og rotete sånn med det samme, men de er ganske snille.
- Onkel Thomas har ikke blitt helt voksen, og elsker å leke, så ham kan du få med på alt mulig (fotball og lego-bygging er et sikkerstikk)
- Onkel Roy er den som er absolutt svakest for onkelungene sine (spør du ham, er du garantert postivit svar)(dette gjelder forsåvidt farfar også)
- Tante Marianne er best av alle på kake!
- Farmor strikker de fineste genserne man kan ønske seg (hun har sikkert en klar til deg allerede kjenner jeg henne rett).
- Pappaen din vil kanskje tro at du roter når du legger lekene dine rundt omkring (i ditt eget system), det vil garantert hjelpe med et smil og en klem når sånne misforståelser oppstår.
- Mammaen din tror at frisk luft hjelper for og mot det meste. Det har hun rett i.
- Storesøsteren din er veldig flink til å legge puslespill, lese bøker, tegne, male, bake og alle sånne ting som kan være greit for en lillebror å få hjelp til.

Lykke til Daniel, vi gleder oss til å bli kjent med deg!
Tanteklem

Saturday, September 11, 2010

Hun fant dem!

Kamilla, og Vilja kanskje. Fant de tre nøttene. Askepott-nøttene. Og jeg har fått dem!
De ber meg være flinkere med valgene enn Askepoot var. Det skal jeg.

Friday, September 10, 2010

Skippertak II

Så var det gjort!

Odin og jeg skippertok leiligheta i går da vi avspaserte. Og jeg skippertok sovinga helt på egen hånd da jeg hoppa over å våkne etter middagshvilen i går.

Månereisen har begynt

Om man ser for seg at man eier et mål tomt. Og om man videre ser for seg at man ikke har sett denne tomta med selvsyn. Og så tenker man at det var i går man skrev under papirene i banken, som gjør at nå er det på orntlig. Og om man i tillegg tror at det å bygge hus er et prosjekt på linje med å reise til månen. Så skjønner man kanskje at det er nokså nervepirrende om dagen.

Wednesday, September 8, 2010

Odin fire år

Odin begynner å få tak på hva som betyr hva her i verden: "Mamma. Å si glà i dæ, det e nesten som å få en suss det!"

Tuesday, September 7, 2010

klokken 22.51

Det er elleve minutter siden jeg kom hjem fra jobb. Det kommer ikke på tale å skrive et blogginnlegg!
Ikke en gang om den hyggelige damen som ringte og sa at jeg må snakke i telefonen i morgen. Eller om den andre hyggelige damen, som jeg ikke trenger å snakke mer med, med det første.

Monday, September 6, 2010

korthelg

Langhelg, har de fleste hørt om. Men på min jobb opererer vi med korthelg også. Og det hadde jeg i helga. Ferdig på jobb i går kveld ti på halv syv; HELG! og så på igjen i morgest kvart over åtte. Det er korthelga si det!

Sunday, September 5, 2010

Fyll, fanteri og falske penger

var en av overskriftene i avisa i dag. Jeg liker den. Særlig fanteri. Det var politiet som sa det, at det var mye fanteri. Lurer på om det er eget fag på politiskolen.

Middag og en grønn sofa

I dag laget Supermann middag, etter at han hadde flydd tre ganger rundt jorda for å rydde leiligheten vår (som i følge ham er umulig å rydde, så det eneste jeg kan skjønne er at han skrudde tiden tilbake (bare i vårt hus riktignok), for jeg vet det var ryddig her en gang før). Og som om ikke det var nok; i to år(!) har jeg ønsket at den grå sofaen vår var grønn. Til og med det hadde han ordet. Hva blir det neste?!

Saturday, September 4, 2010

Å (ikke) kjenne sin begrensning

Noen ganger, får jeg for meg at jeg kanskje ikke kan alt jeg tror jeg kan likevel. For eksempel, om man har kjøpt to stoler, fordi man liker fasongen så innmari godt. Og har tenkt at "de to stolene der, de skal jeg trekke om. Og male!"
Og så, når man er vel hjemme, og stolene har stått i stuen i et par (tre) dager, så tenker man kanskje at "dette med å trekke opp møbler, det har jeg jo aldri gjort ..."
For eksempel. Men ellers, ellers tror jeg at jeg kan alt ...

Friday, September 3, 2010

Forandring fryder ikke

Jeg liker ikke forandringer. Jeg har, i følge min mor, aldri gjort det.
Jeg tror jeg skal håndtere det skikkelig bra. Eller, når sant skal sies, (og det skal det jo), jeg forholder meg strengt tatt ikke til at endringen skal skje. Men det gjør den jo. Og så; blir alt bare rot! Og jeg kan bli både oppfarende og irritabel.
Helt til jeg blir vant til at det er sånn.
Og da, da må ingen komme og si at det skal bli på en annen måte.

Thursday, September 2, 2010

Supermann

er ute og flyr.
Og jeg, er hjemme med Supermannbarna og finner ut av vi overlever (så vidt).

Wednesday, September 1, 2010

Skyllebøtte III

Jeg begynner å bli litt usikker på hva jeg har gjort som fortjener alle disse skyllebøttene, men noe må det være.
Om jeg er plukket ut som representant for menneskeheten kan jeg skjønne det. Om det er grunner jeg ene og alene har ansvar for synes jeg reaksjonene kommer lovlig sent.

(Men jeg stiller forberedt, med Bergans og Ilse-støvler!)