Tuesday, May 31, 2011

siste dag

Det jeg liker med teater, eller, rettere sagt: Noe av det jeg liker med teater er at det er forgjengelig. Jeg liker at det går over. At det oppstår noe mellom mennesker der og da som aldri kan gjenskapes nøyaktig eller tas vare på. Noe som, i beste fall, gjør noe med oss og blir en del av hvem vi er.

Når Livet viser sin forgjengelighet derimot, blir jeg ikke like begeistret. Selv om det er noe fint med det også, å ha sin siste dag på jobb. Å hente minstemann i Eventyrhuset for siste gang, gå stien i skogen ned til barnehagen og tenke at dette er aller siste ettermiddag med henting akkurat her. Etter fem år ned den samme stien, til de to husene tett i tett, hvor guttene våre har lekt, spist, sovet, kranglet, sunget, danset og ledd i hele det livet de husker.

Det er litt vemodig. Men rett bak det vemodige ligger forventningen!

Monday, May 30, 2011

til tross for

til tross for at jeg er håpløs til å huske bursdager, - for at jeg ikke ringer særlig ofte, - for at jeg er surrete og glemmer det jeg bør huske, - for at jeg alt i alt er en dårlig venn til tider. Til tross for alt dette, har jeg ei venninne som holder ut med meg, som ringer og hører hvordan det går, som husker bursdagen min (og guttene sine...), som stiller opp i tykt og tynt og som, selv om hun har en hel skokk unger å ta vare på, får oss som er så heldige til å være en av hennes, til å kjenne oss både verdifulle og viktige.

Jeg sier som Odin; "hun BURDE fått en premie!"

Sunday, May 29, 2011

Noe å være trist for

Vi vet ikke når det snur. Vi vet at i dag, i dag er alt bra, og guttene sover i sengene sine. Supermann har tatt støyten i kveld også, i dag er alt bra. Men vi vet ikke. (Og jeg kjenner at det kan jeg ikke tenke for mye på).

Et bilde av ei bittelita jente, som ser ut som hun sover. For en familie vil det alltid være ei lillesøster som mangler.

Saturday, May 28, 2011

Et lys

til bittelille Guro som kom til verden i går. Og et til mammaen. Og til pappaen. Det skal være liv i små kropper som kommer til verden. Nå ble alt bare trist.

Friday, May 27, 2011

ikke særlig fjong

Når man tror man skal bli reparert, men bare blir operert, og alt blir både vondt og verre, da gir i alle fall jeg opp et øyeblikk.

Wednesday, May 25, 2011

Anbefaling nummer tre

Når man slutter i jobben sin sier folk fine ting høyt om en i lunsjen. Og så får man gaver. Jeg anbefaler på det varmeste å slutte i en jobb man trives i, og hvor man har gode kollegaer!

Tuesday, May 24, 2011

Drømmer er helt logiske om natten

I natt drømte jeg at jeg var gravid. Og det fant jeg ut fordi det var blod i brøddeigen.

Om dagen derimot, er ikke alt like selvsagt.

Korklippet filifjong

Sommeren har kommet og håret har blitt kortere enn det har vært på mange (mange!) år. Brage trøstet meg med at det vokser ut igjen, og Odin sa "du veit at du må få det tilbake igjen!"

Ingen av dem lurte på om mammaen var fornøyd. Men det er hun!

Monday, May 23, 2011

Brage:

"Jeg kan sykle! Jeg vet bare ikke helt hvordan enda"

Sunday, May 22, 2011

Krøller og en Katt

Litt i seineste laget, som det meste i år (Påsken blant annet), kjørte vi forbi Tufsingdalen, Bittermarka og opp bakken til Lillebrorfamilien. Der er det lite Tufs og - Bitter, men mye Lek og Krøller. Der er Middagen, som lillebror tryller. Og Katten Ludvik, som forvandler seg fra Sovende Slapp Pus til Vill Liten Katt på under ett sekund. Og Vetle, som har lært å lese! Og Linus, som sier "jej åsså!" Og så de store da, som sitter opp sammen med gjestene til seine kveld.

Vi gleder oss til sommeren!

Tuesday, May 17, 2011

På tide med en Evaluering

Før vi fikk barn feiret jeg ikke 17. mai. Jeg hadde vent meg av med det. Og før ett av barna begynte på skolen kunne vi gjøre akkurat som vi ville og si til barna "dette, det er 17. mai feiring på sitt beste!", og de ville tro oss. Hvert eneste år.

På et tidspunkt funker det ikke sånn lenger. For på skolen lærer man alt mulig rart. At man skal til byen og gå i tog, blant annet.

Jeg skjønner rett og slett ikke dette. At man må begynne å feire så himla tidlig!? Når jeg har bursdag (og fri, vel og merke) synes jeg en rolig start på dagen er det beste, så kan man starte showet litt utpå dagen. Jeg foreslår herved at vi tar en Evaluering i dette Landet, på Feiringen av Dagen.

Og, forresten; gratulerer alle!

Monday, May 16, 2011

Støvler som skinner

Mamma: "Odin du må ta på deg støvlene i dag, det regner"
Odin: "Nei! Jeg vil ha disse (skoene) på!"
Mamma: "Men de blir jo gjørmete og våte, kan du ikke ta støvlene?"
Odin: "Nei, jeg vil ikke bruke støvlene. Jeg vil at de skal skinne!"

Og det skjønner vel hvem som helst. At nye støvler som skinner ikke kan brukes på gjørmete føre. Det ble sko.

Sunday, May 15, 2011

Yoga og Grytebrød

I det siste har enkelte situasjoner fått meg til å kjenne meg litt gammel. Det er en helt ny opplevelse for meg. Jeg har venninner som har hatt denne følelsen siden de var seksten vet jeg, men jeg har (så langt) vært forskånet for alderens baksider.

Melodi Grand Prix hjelper ikke mot denne opplevelsen av at livet går. Yoga og Grytebrød derimot, det er botemiddel godt som noe!

Saturday, May 14, 2011

Helg

Minstemann og mammaen var så bråkete at de ble sendt til byen for å kjøpe nye støvler til 17. mai.

Friday, May 13, 2011

En sprettert på stuebordet

Det kan av og til kjennes som om vi ikke gjør annet enn å rydde, vaske, rydde, vaske og rydde igjen. Da hjelper det godt når Snart Sommer Tegnene smyger seg innomhus også.

En sprettert på stuebordet gjorde nytten.

Wednesday, May 11, 2011

Med fare for å virke generaliserende

...kan det virke som alle korpulente menn på sykkels største skrekk i livet er: Å ligge bak en kvinneskikkelse som også sykler.

Tuesday, May 10, 2011

Fem fine damer;

Var vi, der vi satt, midt på dagen, en tirsdag, i sola.

Midt på. Midt i.

Det er en av de tingene jeg kommer til å savne!

Monday, May 9, 2011

Noe er det med alt

Det er enkelte ting jeg kommer til å savne skrekkelig fra jobben jeg har nå. Andre ting kommer jeg ikke til å savne så fælt.

Sunday, May 8, 2011

Det er best å love noe man kan holde

"Jeg lover å ikke gjøre det flere ganger. - Når du ser på"

Saturday, May 7, 2011

Når mammen er i mot sirkus

er det ikke så ille at hun jobber på lørdager likvel.

Friday, May 6, 2011

Fredag

Skyene på himmelen ser ut som Donald-skyer og vi hadde plutselig ingen Graver til Den Lille Skogen Hvor Det Nye Huset Skal Stå likevel.

Thursday, May 5, 2011

derfor er det innlegg på bloggen så sjeldent nå om dagen

Det er som om dagene går fortere og alt jeg gjør går saktere.

Wednesday, May 4, 2011

Og til sommeren

blir det høye hæler og påfuglfjær i skogen.

Det er bare å glede seg!

Sunday, May 1, 2011

Neil Gaiman

er en forfatter man kan leve lenge på. Og med.

"Let me tell you a story.

No, wait, one`s not enough.

I`ll begin again..."

slik begynner han presentasjonen på novellesamlingen "Fragile Things"