Monday, August 29, 2011

en sykkeltur

på en grusvei en ettermiddag, med minstemann i vogna bak og Supermann som dytter opp bakkene. Det er nesten som Vår, enda det er Høst.

Sunday, August 28, 2011

Å savne noe og likevel ha det fint

Når seksåringen gråter over kompisene som ble igjen der sør og synes alt er håpløst med flytting, da blir femåringen også mørk i ansiktet og feller en tåre, og når mammaen spør om han også er så lei seg svarer han; "Ja! For æ syns det e bra i den nye barnehagen æ! Å så va det bra i den gamle! Å så syns æ det va fint å flytt, å fint å bo i Blåhuset!"

Sånn kan det også være. Det tenkte jeg ikke på.

Saturday, August 27, 2011

Blåbrygging om Høsten

Til nå har Blåbrygging vært en ren sommergesjeft for vår del. Og om sommeren består Blåbrygging av å se seien hoppe, se på nisa, leke i fjæra, spise mer (og oftere) enn strengt tatt nødvendig, stå på kaia og lure på om det flør eller feller og andre sakte aktiviteter som av en eller annen merkelig grunn får tida til å gå fortere.

Om Høsten består Blåbrygging av: Å se seien hoppe, se på nisa, leke i fjæra, spise mer (og oftere) enn strengt tatt nødvendig, stå på kaia og lure...
Det eneste som skiller Høsten fra Sommeren når det kommer til Blåbrygging er at dem av oss som er mørkredde kommer på at vi er det, når vi må tisse.

Wednesday, August 24, 2011

Valium

Jeg har en tendens til å kave meg opp over ting. Særlig over ting jeg ikke kan gjøre noe med.

Et lite tips til dere som har det på samme vis: Yoga har samme effekt som valium.

Heldigvis.