Saturday, April 28, 2012

...

Jeg skulle montere den nye Trampolina i dag. Jeg hadde tenkt at jeg skulle få det til. Helt selv. Det gikk fint. Sånn til å begynne med. Så skulle fjærene på. Og klemmene til sikkerhetsnettet. Da gikk det ikke så fint. Odin merket det (det ville hvem som helst ha merket!) "Mamma, skal vi spørre Supermann om han kan komme ut og hjelpe oss?"

Årstidene som raser forbi

For bare noen dager siden sendte vi Odin minstemann på skidag i barnehagen. På mandag er det åtte uker til han tar sommerferie.

Thursday, April 26, 2012

Forskjellige som ...

Brage: "ikke sant at det e hjernen som styre kroppen, mamma!?" Odin: "Nei! Ikke sant at det e hjerte som styre kroppen!?"

Wednesday, April 25, 2012

Fint uten å vite hvorfor

Jeg går med forventning om dagen. Jeg vet ikke hvorfor, men fint er det.

Sunday, April 22, 2012

Odin fem år: "Hoppetihoppsteiner er det aller beste!"

Av og til kommer det kastet over meg, hvor forgjengelig det er. Alt sammen - Det kan jeg ikke tenke for mye på!

Thursday, April 19, 2012

Vår i arktiske strøk

Det er vår, selv om det ligger nysnø og sparkesyklene lager fine mønster på fortauet på vei til barnehagen. Det er vår, selv om det er is på alle sølepyttene (is, som høres ut som glass når det knuses). Det er vår, selv om vi må ha lue og votter på oss når vi går ut. Det er vår, og det er sol!

Tuesday, April 17, 2012

Nesten som å lese til eksamen

Det er helt utrolig hvor mye husarbeid man får gjort for å slippe å skrive på den der selvangivelsen!

Vår

Det er vår, på et slags merkelig vis.

Sunday, April 15, 2012

Etter lykken kommer...

"Har du kjent det?" Spør jeg Supermann. "Når alt stemmer og lykken skyller gjennom kroppen?!" "Ja" svarer han (nokså nøkternt), "i dag har jeg kjent det flere ganger!" sier jeg (ganske entusiastisk). "Når jeg har det sånn blir jeg bestandig syk!" Sier Supermann.

Og plutselig ble det med lykken som med forelskelse, du vet at det bare er kjemiske prosesser som kortslutter hjernen din.

Saturday, April 14, 2012

Magi på jobben

Et knippe unger og tre musikere, noen av ungene har slitt med framføringa si, og av og til har jeg tenkt at dette får bli som det blir. Men vi gjør så godt vi kan, og publikum vil uansett klappe, de er jo glade i disse ungene!
Så skjer det, som av og til skjer. En etter en kommer de ut av skallet sitt, ser publikum rett i øynene og gir dem av hjertet alt hva de har å by på. Og da, da blir det magisk, da kjenner jeg at dette burde ikke bare foreldre og besteforeldre ha sett, for dette er virkelige formidlere med historier det er verdt å lytte til.

Det hender jeg tenker at jeg har verdens fineste jobb. I dag tenkte jeg det!

Friday, April 13, 2012

Tannleger og musikere som deler matpakken sin

får alt for lite kred, spør du meg!

Wednesday, April 11, 2012

Hmmm

Tro om det er oss, eller om det er noe med gravere sånn generelt?

Tuesday, April 10, 2012

Hverdagsfilifjong

"Man må lære seg å like tirsdager", var det en bekjent av meg som sa her om dagen, "det er flest av dem!"

Saturday, April 7, 2012

Ski eller ikke ski

Jeg har liksom aldri fått helt til dette med påsken.

Friday, April 6, 2012

I natt kom det femten cm snø

Jeg: "Odin, blir du med ut og går på ski?"
Odin (fem år): "Nei, jeg tror jeg blir inne og venter på sommeren, jeg"

Tuesday, April 3, 2012

Påske og en slags plan

I ganske nøyaktig ei uke skal filifjongen ha ferie sammen med Supermann og de tre guttene. Vi er ikke helt sikre på om vi har en plan, men vi tror det. Vi pakker som om vi har en plan, i alle fall...

God påske!

Monday, April 2, 2012

Trass

Supermann sier at det ikke heter trass, men noe annet (selvutviklings-ettellerannet), når femåringen raser i en time (av grunner som ikke er så enkle å definere, selv for den som virkelig måtte prøve).

Jeg synes det ligner veldig på trass.

Sunday, April 1, 2012

NM og Knerten

Jeg trodde ikke det skulle bli hyggelig å sitte pal i (eller, ikke i, men ved) NM-løypa og heie fram kvinner og menn som går fort på ski. Men jeg tok feil! Det var hyggelig, nesten som en helt vanlig tur, men med flagg.

Jeg var derimot helt sikker på at det kom til å bli hyggelig å være på Knerten sammen med Knerten-familien! Jeg fikk rett.