Friday, June 28, 2013

Brage og Odin samtaler om drømmer II

B: Husker du den drømmen vi fikk is?
O: Fra pappa?!
B: Ja, den!
O: Ja.
B: Fant du en landsby i den drømmen?
O: Ja.
B: Åh! Så heldig du er! Jeg leita etter den!

Thursday, June 20, 2013

Filifjonge egenskaper å ergre seg over

Jeg har funnet ut at jeg ikke fungerer uten tidsfrister. Jeg lar rett og slett være å gjøre det jeg har planlagt om det ikke står noen i andre enden og prikker med pekefingeren på klokka. Denne egenskapen (kan det kalles en egenskap?) gir seg blant annet utsalg i at jeg finner det for godt å lage middag i timevis istedenfor å gjøre det jeg hadde tenkt for å, for en (eneste) gang skyld, være ute i god tid. Det er som om jeg ikke virker før det gjelder. Hjernen og fingrene vil ikke samarbeide før det brenner og både skam og ære settes på spill. Dette kan høres ut som en bagatell, (for jeg får jo gjort det jeg skal, og (som oftest) innen fristen), men det er det altså ikke. Og du må ikke tro at jeg ikke har forsøkt å lure meg selv med å skrive "rapport klar til levering" uker i forveien i den 7. sansen, for det har jeg! Problemet er bare at det er jeg som har skrevet det, og jeg vet at det er en tullefrist. 
Nå vil du kanskje si at dette er bra, for tenk på alt jeg får gjort, når jeg ikke gjør det jeg skal. Og det kan det jo være, om man vil ha mye gjort.

Wednesday, June 19, 2013

Brage og Odin samtaler om drømmer I


B: Men du, var det en fyr som løp i den der drømmen din?
O: Ja.
B: Løp han?
O: Ja, litt.
B: Da var det kanskje meg!
O: Deg?
B: Ja, hvis det var en fyr som løp bortover og han ligna litt på deg.
O: Ja (tydelig glad for å ha funnet ut hvem det var)
B: Da var det nok meg!

Tuesday, June 18, 2013

Morrdi

Da vi flyttet hit til bygda var det delvis Morrdi produksjoner si skyld.

Nå merkes det. 

Monday, June 17, 2013

Det nærmer seg Kaos

Sommerferie. Det er Kaos. Og vi merker at det siger inn over oss. Det er ikke orden på noe.

"Men du er flinkere enn pappa til å lage teater, mamma. Det er du!" Sier Odin. Det er da noe.

Tuesday, June 11, 2013

"Det er mer rotete når du er heime!"

Sa Supermann i går kveld.

Vel, nå får han tåle litt rot noen uker. For vi skal tilbringe hele sommeren sammen, denne lille, rare familien, både i ferie og - arbeid. Og det kommer til å bli rot, det kommer til å bli latter og det kommer til å bli sol!

Tuesday, June 4, 2013

Tiden

Tiden, altså! Den strekker bare ikke til, det er så mye jeg veldig gjerne skulle ha gjort. Det er planlegging og søking for å starte ei ny folkehøgskole, det er forestilling til stemmerettsjubileet på teaterfestival, det er plutselig minifestival i bygda, det er nye søknader inne for forestillinger som trenger regi i høstsemesteret, det er Sagaspill og Kjelvikspill, det er klær som skal vaskes, - hus som skal ryddes, det er jammen ta noen økter yoga innimellom og så er det gutter som går på skole og har lekser, venner og fotball, og tror du ikke de skal ha middag og matpakker på toppen av det hele.

Men det jeg veldig gjerne skulle ha gjort. Det er Blåbrygging, tur i fjellet og bøker, alt sammen med guttene og Supermann.

Men jeg har tenkt å skrive litt mer her inne, når jeg kommer tilbake fra Stamsund.