Friday, August 24, 2012

Det Store Fjellet i Den Bittelille Skogen

Da vi kom hit til bygda, som forøvrig stadig viser seg å være den beste bygda vi kunne ha funnet oss, trodde vi at vi skulle bygge Det Nye Huset i Den Lille Skogen. Som dere vet har det vist seg å være et Mye Større Hus enn vi så for oss. Og, som sagt, for å forhåpentligvis lure naboene til å tro at det slettes ikke er et Alt For Stort Hus som nå står der, men bare et Fjell de ikke har lagt merke til før, maler vi det grått!
Nettopp. Vi maler. Et Stort Fjell! Det tar en evighet å male så Store Fjell. Og ikke nok med det, men vi skal jo, som de Trollene vi er, Bo inni dette Fjellet. Og da må det males og legges gulv og ordnes kjøkken og bad og Gud vet hva som må til for at Troll skal bo godt, inne også. Og alt dette som må gjøres betyr at vi i praksis er aleneforeldre, på skift, og at vi så vidt møtes i døra på vei til eller fra Det Store Fjellet.
Nå vil du kanskje kremte og minne meg på at jeg er gift med Selveste Supermann, så det kan vel ikke være noe problem, og ja, det er sant. Så da går det nok bra likevel!

1 comment:

Kamilla said...

Når man er en gudmor som bor i Berget, passer det godt å ha et (eller to, alt ettersom) gudbarn i et fjell. Men den lille familien i Berget er ikke troll, vi er monstre. Jeg er monsterungen, sier Vilja, og du er monstermammaen. Og det er ikke jeg som har lært henne det. Helt sant.

(Herregud, det blir vanskeligere og vanskeligere å bevise at man ikke er en robot.)