Sunday, June 14, 2009

Et farvel og en dag til heime

Det er nesten rart, at en begravelse kan være så fin. Men det var den, onkel Øyvind sin. Den var veldig fin. Og hele dagen fikk vi sammen, ute i hagen hos bestemor og bestefar. Der kan man gråte, le og synge, helt til det blir kveld og alle må dra hver til sitt, og det tomme rommet etter en onkel kjennes enda tommere.

Og det rareste av alt var da tante Åshild, Kjersti, Asgeir og Maria skulle heim, uten ham. Det tror jeg ikke man blir vant til, noen gang.

Men lille Samuel, han var ikke så sørgmodig. Han gråt litt da han så at alle andre gråt, men for det meste krøp han rundt i gresset og snakket med alle han kom til å kravle over.

Og dagen etter kom alle igjen, tante Søssa, Kamilla, onkel Åge, tante Gunn, onkel Arnfinn, tante SIssel, onkel Kjell, tante Tove, Mari, Barbro, Aleksandra, Johan, Trine og bittelille (store) Nikolay, og enda flere som gikk rett ned på bergene for å bygge naust til onkel Helge, for det hjelper på sorgen, å bygge. Kamilla og jeg gikk i heia, sammen med tantene, og kjente på lukta av lyng, gikk på myk mose og berg, til vi kom til tørvsjågen, eller det som var igjen av den.
Og heia var full av minner og jeg kom til å kjenne på at det jammen er godt å bli voksen.

For bestefar var det også godt å gjøre noe. Han slaktet fire hanekyllinger, som vi grillet. Bestemor, hun klippet gresset. På jordet, med gressklipper...

3 comments:

gunn said...

Så sant det va en god dag i går med alle samla snekkring, bading i hav av Kamilla, Aleksandra og Barbro ikke for at d var så varmt men ingen av foreldran sa nei. Grilling og spising masse latter og duskregn på turen ned fra torvsjågen som har stått likedan i 30 år. Nicolai som sjarmerte oldemor og oldefar sa han så ut som den finaste blomst.
Ja d va en god dag etter alt d triste. Godt å fylle tomrommet med en god være i lag dag.

Gro said...

Den fine fine familien. Jammen godt at den finnes. Og jammen dumt at man bor så langt borte. Men jeg reiser snart nordover på en seks-ukers, og det blir bra. Få en overdose familie, så det nesten er en lettelse å reise tilbake til sitt. Slik har det alltid vært, bare at lettelsen føles mindre og mindre for hvert år...

maja said...

ja, det er foruroligende, at lettelsen ikke blir så lett...